www.itfsverige.se
Seminarium med Master Jaroslaw Suska
Stockholm, Lidingö, 17-18 september 2022
Text & foto: Arto Alahäivälä

Helgen 17-18 september gästades Sverige av Master Jaroslaw Suska, 7 Dan från Polen. Master Suska är legend inom Taekwon-Do ITF med hela sex VM-guld och 20-tal EM-guld. Som hjälp hade Master Suska med sig Mr. Marcin Wronowski, 4 Dan, med ett flertal EM-guld på kontot.
 
Totalt närvarade 100 utövare från 21 föreningar.
 
Att närvara på ett seminarium med Master Suska är lite speciellt då han med sin bländande teknik får en att häpna varje gång.
 
Som vanligt blev det många timmar av träning där både svett och värk i kroppen ingick. Master Suskas ville framföra filosofin han tränar efter och alltid gjort: Träningen ska vara fysisk hård och teknisk bred så att vi orkar och har flera möjligheter till att lösa problem i t ex sparring. God fysik ger oss möjligheter till teknik som sedan ger oss möjlighet till taktisk bredd.
 
Ett stort TACK till Master Suska för den kunskap och inspiration han återigen delade med sig och tack till Mr. Wronowski som hjälpte till. Tack till alla som närvarade och hoppas ni tar med er övningar hem för att utveckla er Taekwon-Do.
 
Arto Alahäivälä, 6 Dan
Taekwon-Do Akademin