www.itfsverige.se
Nationell coach- och domarutbildning
Frölunda 25 mars 2017
Text & foto:  Mimmi Oskarsson

Årets andra domarkurs arrangerades den 25 mars i Frölunda. Denna gång i deras nya fina och stora lokal, vilket var tur då det var närmare 60 (!) deltagare på plats. Därmed blev det den största kursen hittills.

Likt tidigare kurser bestod första delen av en genomgång av reglerna, tillåtna skydd och hur man läser tävlingslistorna för att få coachlicens.

Därefter lite rast där Frölundaklubben ordnade med mat och fika för de som önskade. Sedan fortsatte ungefär hälften av deltagarna på steg 2, där det blev lite mer praktik och inriktning på att lära sig döma.

Denna gång hade jag med mig klickers till en hel ring, så vi kunde testa lite mer ordentligt hur det skulle fungera med dem på tävling. Det blev ett blandat mottagande där några tyckte det var mycket lättare än att använda block. Just för att man kan fokusera och titta på matchen hela tiden. Medan några tyckte det var ovant att trycka för röd respektive blå tävlande. Det blir chans att öva mer i detta då vi kommer prova att köra med dem på en av ringarna på Talent Open nu i maj.

Stort tack till Master Håkan och Frölunda TKD Klubb för hjälpen att ordna med denna kurs och för att vi fick vara i era fina lokaler :-)

Deltagande klubbar:
Ale
Frölunda
Kärra
Mölndal
Partille