www.itfsverige.se
Nationell coach- och domarutbildningar VT 2022
Text & foto:  Mimmi Oskarsson

Likt de senaste säsongerna så startade året 2022 med restriktioner kring Covid -19, och när dessa släppte en bit in på året så låg ett uppdämt behov av många olika aktiviteter som slogs om utrymmet i kalendariet. Till slut så kunde 4 nationella domarutbildningar genomföras innan sommaren:

Trollhättan 23/4
Där 33 domare utbildade sig
Stockholm 7/5
Där 33 domare och 1 coach utbildade sig
Billdal 21/5
Där 32 domare och 3 coacher utbildade sig
Skövde 27/5
Där 17 domare och 1 coach utbildade sig

Deltagarna vid dessa kurser representerade föreningarna:
Billdal
Bohus
Bohuslän
Frölunda
Jönköping
Kärra
Lindome
Linköping
Mariestad
Mölnlycke
Nynäshamn
Partille
Skövde
Stenungsund
Stockholm Impact
Stockholm ITF
Södermalm
Södertälje
Trollhättan
Tyresö TKDA
Öckerö
 
Som vanligt så genomsyrades kurserna av jättefin atmosfär, många bra och intressanta diskussioner hämtade från deltagarnas egna erfarenheter, samt även en hel del skratt. Kurserna innehåller mycket teori kring tävlingsregler- och förfarande, men även en hel del praktik med att föra tävlingsprotokoll och även övning i bedömning med klickers för både mönster- och kamptävlan.

En stor del av nöjet med kurserna är att få åka ut och träffa våra medlemmar och även se hur de har det i deras egna lokaler, vilket jag tror även gäller för de deltagare som kommer från andra föreningar än den vi gästar för tillfället. Och som vanligt är jag mycket tacksam för den fina gästfriheten dessa föreningar och deras ledare erbjuder när vi är på plats, så stort tack för detta!

Nu håller vi tummarna för att vi klarar oss från restriktioner under hösten, så vi kan fortsätta bedriva verksamheten som planerat. Och att vi då även kan få till en Ringdomarutbildning till slut, vilket vi är i stort behov av. Höstterminen kommer även att inledas av både ett SNI och ett SND, där våra klubbledare och högre instruktörer kan vara med och påverka landets kommande tävlingar och tävlingsregler. Missa inte detta!

Passar på att önska alla en jättefin sommar och en härlig ledighet nu.

Master Mimmi Oskarsson
Nationell domaransvarig