www.itfsverige.se
Seminarium "Master Class"
Eskilstuna 6 maj 2017
Text & foto: Eskilstuna ITF Taekwon-Do Klubb

Den 6:e maj arrangerade Eskilstuna ITF Taekwon-Do Klubb, ”Master Class” med Master Peter Logozar VII Dan.

Träningen var inriktad på mönster och de effektiva självförsvarsapplikationerna som finns i ITF Taekwon-Do mönster.

Det var deltagare från Eskilstuna, Gnesta, Stockholm och Linköping, från grönt bälte och upp till 4 dan. Träningen var uppdelad i två pass, förmiddagen för endast svart och eftermiddagen för alla.

Budskapet i träningen var att en blockering behöver inte alltid vara en blockering, ett slag behöver inte alltid vara ett slag. Samma rörelser kan användas till flera olika effektiva applikationer. Eftersom vi redan kan rörelserna i våra mönster är det relativt enkelt att ”bara” lära sig flera applikationer som rörelserna kan användas till.

Jag rekommenderar verkligen alla Taekwon-Do utövare att lära sig mera kring hur teknikerna i våra mönster kan användas till alternativa självförsvarsapplikationer. Det skapar ett helt annat syfte och djup i mönsterträning.

Vi fick dessutom chansen att prova på många roliga och inspirerande övningar från hela Taekwon-Do cirkeln. Master Logozars engagemang och passion för Taekwon-Do genomsyrar hans träning. Han motiverar, inspirerar och levererar. Tack för den här gången, ses snart igen.

Taekwon,
Eskilstuna ITF Taekwon-Do Klubb