www.itfsverige.se
Swedish ITF Grand Prix
Skövde, 19 november 2017
Text och foto: Swavek Dydiszko

Dagen efter SM, alltså den 19 november anordnades i Arena Skövde ytterligare en tävling. Tävlingen med namnet Swedish ITF Grand Prix var öppen för alla färgbälten i alla ålderskategorier samt svartbälten dock endast för yngre juniorer.

Med många tävlande på plats blev det också många matcher. Detta i sin tur kräver många domare som under ledning av tävlingens huvuddomare Mimmi Oskarsson gjorde ett kanonjobb. Blev mycket positivt överraskad att det var många svartbälten som trots att de tävlade dagen innan ställde upp för sina yngre kamrater som domare och coacher dagen efter. Respekt!

Trots att det var många olika ålderskategorier var nivån på många matcher mycket hög med bra teknik. Själv blev jag mest imponerad av yngre juniorer (14-15 år) som precis börjar sin tävlingskarriär med hand- och bentekniker mot hög nivå, alltså mot ansiktet. Detta är ett stort steg i utvecklingen och kan vara ganska besvärligt i många fall. Desto mer blev jag glad när jag såg många tävlande i den gruppen som klarade matcher på en nivå som erfarna seniorer inte skulle skämmas för.

När det gäller yngre juniorer så finns en positiv sak till. För några år sedan just i den gruppen hade vi väldigt stort problem att motivera ungdomar att vilja tävla. Det var inte ovanligt att antal anmälda till en tävling yngre juniorer kunde man räkan på en hand. Efter när förbundet införde extra skydd i form av ett plastvisir på hjälmen ändrade sig utvecklingen mycket tydlig. På Swedish ITF Grand Prix i Skövde fanns hela… 65 stycken anmälda yngre juniorer! Mycket glädjande besked som bevisar också att förbundets arbete för utvecklingen av ITF TKD i Sverige är på rätt väg.

Bästa klubb pokalen gick slutligen till Bohus före Jönköping och Frölunda.
Ett stort grattis!

Ett stort tack till alla funktionärer och läkarteamet som jobbade under helgen.
Ni är helt enkelt bäst :-)

TAEKWON!
Master Swavek Dydiszko
Ansvarig arrangör
.......................

I Swedish ITF Grand Prix deltog ca 330 tävlande från 27 föreningar:
Ale
Billdal
Bohus
Bohuslän
Eklanda
Eskilstuna
Flen
Floda
Frölunda
Gnesta
Jönköping
Kungsbacka
Kärra
Lidingö
Linköping
Ljungby
Mariestad
Partille
Skara
Skövde
Stenungsund
Stockholm
Södermalm
Torslanda
Trollhättan
Tyresö
Värnamo