www.itfsverige.se
International Instructors Course (IIC)
Dublin, Irland - 25-27 februari 2022
Text och foto: Markus Wittebo

Pandemin har som vi alla vet hindrat i stort sett allt internationellt tränings- och tävlingsutbyte under de senaste två åren.
Därför var det 12 mycket glada svenska representanter som på fredagen ställde upp i dojangen på City West hotel i Dublin.

För några var det första gången på ett International Instructors Course, för andra var det en möjlighet att återigen träna med vänner man inte träffat på flera år.

Att många saknat att träffas internationellt märktes tydligt på det stora deltagarantalet. Totalt deltog 6 Grand Masters, ett 40-tal Masters och totalt 270 deltagere på detta IIC.
 
Det blir tyvärr svårt att minnas detta IIC utan att samtidigt också tänka på kriget i Ukraina som bröt ut precis före avfärd. Detta uppmärksammades också tex vid den officiella invigningen och var ett givet samtalsämne för många på ledig tid.
 
När kursen avslutades på söndagen hade programmet täckt samtliga mönster, sparring, självförsvar, grundläggande anatomi/fysiologi samt det hade getts en introduktion i Adapted Course (anpassad träning för elever med diverse kognitiva eller fysiska utmaningar).
 
Kursen hölls av ITFs tekniska kommitté, ledd av Grand Master Hector Marano. Kommitténs kunskap är djup och oavsett bältesgrad fick vi med oss mycket bra kunskap hem till våra respektive klubbar.
 
Från Sverige deltog representanter från Torslanda, Kärra, Partille, Ljungby och Frölunda inklusive Master Håkan Hansson och Master Peter Logozar. 

Vi kan som alltid rekommendera den som vill att åka på ett IIC, det är en rolig erfarenhet och en möjlighet till snabb utveckling i en inspirerande miljö!
 
Svenska deltagare genom
Markus Wittebo, VI Dan
Frölunda TKD-klubb