www.itfsverige.se
Seminarium med Master Hutton
Soroe, Danmark 25-26 mars 2017
Text och foto: Ogge Kadric

Lördagen den 25 mars arrangerade våra grannar och vänner ITF Danmark ett seminarium där de bjöd in Master Hutton VIII Dan från Skottland för att hålla ett två dagars seminarium.

Sverige var representerat under båda dagarna och deltagarna var från Skurup, Ljungby och Värnamo Taekwon-Do ITF.
Master Peter Logozar VII Dan, Ogge Kadric III Dan, Aida Komic I Dan samt två hjälp instruktörer ”Juniorer” Linnea och Michael från Ljungby Taekwon-Do ITF klubb.
Under dag 1 av seminariet hölls en barnledarutbildning inom Master Huttons egna barn program ”Tkd Kubs”. Detta var något som vi samtalat mycket om då vi för 5 år sedan var med i Göteborg där Master Huttons utbildade i ”TKD Tigers” Detta program hjälpte oss i våra föreningar väldigt mycket.

Utifrån tidigare erfarenheter såg vi tillsammans flera möjligheter i att lära oss nya saker som kommer hjälp oss ytterligare i vårt arbete med barn. Mycket riktigt fick vi två lektioner där Master gick igenom alla delar som ingår i sitt program. Från de olika pedagogiska verktyg som finns att använda inom programmet samt hur man arbetar med dem för att uppnå önskat resultat hos barnet, Kubs är framtaget för barn från så tidig ålder som 3 åringar!  Dagen avslutades med att vi fick se en demonstration av hur en gradering inom Kubs går till och vad som förväntas av barnen.

Dag två hade renodlat Taekwon-Do tema där deltagarna fick träna med en väldigt erfaren instruktör. Under denna dagen deltog Victoria Johansson och Glenn Paradis från Skurup Taekwon-Do ITF.

Kunskapen och förhållningssättet till ITF Taekwon-Do som Master Hutton har är väldigt inspirerande. Detta är verkligen en kurs jag rekommenderar starkt för dem som tränar barn alternativt de som vill utveckla sin verksamhet. Ett fantastiskt komplement till vår redan fantastiska Taekwon-Do.
Jag vill passa på att tacka organisatörerna och alla inblandade för en givande upplevelse!

Vid skrivbordet
Ogge Kadric