www.itfsverige.se
Nationell Barnledarutbildning
Skövde, 17 februari 2024
Text: Petra Dydiszko
Foto: Fredrik Haane, Cat Tsang, Thomas Davidsson

Lördagen den 17 februari var det dags för den femtonde upplagan av förbundets nationella barnledarutbildning (NBL) som tagits fram och leds av Petra Dydiszko, nationellt ansvarig för barn- och ungdomsledarutbildning inom SIF.

Kursen hålls under en heldag och består av en omfattande teoretisk del vilken inleds med allmän teori om psykisk och fysisk utveckling samt mental träning. Den största teoretiska delen är dock grenspecifik där tonvikten ligger på vikten av tydligt ledarskap, kommunikation och information samt hur man på bästa sätt bör organisera kring barnverksamheten. Deltagarna får kursmaterialet "Instruktör Taekwon-Do ITF - barnledare" som en hjälp i det fortsatta arbetet som barnledare.

Kursen avslutas med en två och en halv timmar lång praktisk del där deltagarna får tips och idéer för att träna koordination och rytmik, rörlighet och smidighet, fotarbete och sparkteknik, grundteknik och mönster samt även en del roliga och nyttiga lekar/lekfyllda övningar.  

I utbildningen deltog 30 ledare från sju olika föreningar: Bohuslän, Linköping, Mariestad, Partille, Stenungsund, Skara och Skövde.