www.itfsverige.se
Svenska Mästerskapen 2017
Skövde, 18 november 2017
Text och foto: Swavek Dydiszko

Lördagen den 18 november avgjordes Svenska Mästerskapen ITF i Arena Skövde. I årets SM deltog i drygt 130 tävlande från 23 klubbar vilket är något mindre än förra året. En bidragande faktor till mindre antal tävlande är utan tvekan lång och tung tävlingssäsong som innefattade både VM, EM och European Cup.

Då i SM tävlar man endast i en avanceringsdivision i kamp nivå på matcherna och tekniker varierar ibland ganska mycket vilket var fallet också denna gång. Mest imponerad blev jag i år över nivån på juniorer som i många falla visade en bred teknisk nivå. Det känns att en stor grupp duktiga ungdomar är på gång vilket känns väldigt positivt för förbundets utveckling.

Ett stort grattis till bästa klubb som i år blev Jönköping före Frölunda och Mariestad som placerade sig på delad 2:a plats.

Om nu arrangemanget var bra eller inte har jag lite svårt att yttra mig om då det var jag själv med mina medarbetare som stod för arrangörrollen denna gång. Inte minst därför lämnar jag betyget av tävlingen till deltagarna. Däremot passar jag på att ge en stor eloge till alla funktionärer, läkare och inte minst domare som gjorde denna tävling möjlig.

Nu blickar vi framåt till nästa SM som kommer arrangeras i Göteborg redan i maj. Detta på grund av att hela tävlingssystemet omstruktureras kraftig vilket också kommer påverka utformningen av SM. Mer info om det kommer från förbundet senare.

TAEKWON!
Master Swavek Dydiszko
Ansvarig arrangör