www.itfsverige.se
Swedish ITF Open
Ljungby, 11 november 2023
Text: Sofia Dahl
Foto: Agnes Levisson

I helgen samlades 136 barn och ungdomar i åldrarna 7–12 år från 15 olika Taekwon-Do klubbar i Sunnerbohallen i Ljungby för att tävla om äran och medaljerna. Barnen tävlade i fyra olika grenar, mönster, kamp, kross och specialteknik. Utöver tävlande var det 18 funktionärer under tävlingsdagen och många fler som hjälpt till att ställa allt i ordning före och efter tävlingen, 35 domare från tävlande klubbar och tävlingsledning som höll ordning på alla tävlanden i 514 matcher i 97 olika klasser, alla tävlanden stöttas inför och under varje match av coacher som oftast består av de lite äldre ungdomarna i klubben. Coacherna håller reda på tider, vilken matta man ska tävla på samt vilken färg man har i matchen, röd eller blå. Läktarna var som vanligt fyllda av alla föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon, kompisar som samlats för att heja på de som tävlade i arenan. Det blir mycket att hålla reda på när det är så många barn som deltar men allt flöt på utan problem och tävlingen avslutades enligt tidsplanen vid 15-tiden.

Ljungby kan stoltsera med 17 guld, 14 silver och 30 brons vilket klubben är otroligt stolt över. Det ser lovande ut inför framtiden, utöver de som tog medalj hade Ljungby Taekwon-Do många tävlande som gjorde otroligt bra insatser.

Nu blir det tävlingsuppehåll för de flesta barnen och ungdomarna till mars nästa år, men några tävlande och domare åker till Göteborg om några veckor för att tävla på Talent Open. I december blir det graderingar innan det blir fokus på vårens tävlingar, STL (Svenska Taekwon-Do Ligan 1-3) som tar plats i Göteborg, Ljungby och Skövde, då kommer de lite äldre och avancerade att tävla på lördagarna och de yngre på söndagarna.

Ljungby bidrog med hela 11 domare, ungdomar som i vanliga fall tränar i den avancerade gruppen i Ljungby Taekwon-do, men även några hemvändare som flyttat från Ljungby men kommit hem för att hjälpa till på tävlingen. Med på bilden är från vänster, Zelilham Ismailov, Jonathan Petersson, Santhe Johansson, Sixten Hultbäck, Amanda logozar, Emma Dahl, Daniel Logozar, saknas på bilden, Emma Andreasson, Izabella Zeqiri, Marta Rozwens och Ali Hamza. 
 
Stort tack till alla som bidrar till att göra våra tävlingar till den framgång de är.