www.itfsverige.se
Träning i Kroatien
Pula, Kroatien 18 april 2017
Text och foto: Petra Dydiszko & familjen Maric

Taekwon-Do är en underbar kampkonst som förenar människor över hela världen och skapar möjlighet till erfarenhetsutbyten och vänskapsband. Att kontakter med andra TKD-utövare över världen leder till möjligheter att gästträna i andra länder är inget ovanligt för oss vuxna. Personligen tycker jag det är extra roligt när det även blir en möjlighet för våra yngre utövare.

Syskonen Benjamin Maric, 11 och Gabriella Maric, 9 har sedan flera år tillbaka tränat Taekwon-Do i Skövde Taekwon-Do Club. När EM avgjordes i Skövde år 2013 var de på plats och hejade förutom på Sverige även på Kroatien då deras pappa har sina rötter där. Benjamin och Gabriella fick under EM:et träffa landslagsutövarna från Kroatien. Idén att en dag få träna i Kroatien föddes på läktaren i Arena Skövde.

Fyra år senare i samband med en resa till Kroatien uppstod möjligheten att få träna Taekwon-Do utomlands. Ordföranden för ”Croatian ITF Taekwon-do Association” Master Slavko Jereb tog emot syskonen Maric och lät dem träna i klubben ”Taekwon-Do Klub BAK Pula”.

Benjamin, 6 Kup-2 och Gabriella, 8 Kup-1 berättar följande om upplevelsen:

”Vi, Benjamin och Gabriella har varit i Kroatien. En dag åkte vi till Pula och besökte en Taekwon-Do klubb. Deras tränare hette Slavko. Vi fick vara med och träna på en träning den tyckte vi var annorlunda jämfört med Skövde. Alla fick göra samma saker även fast man hade en lägre grad. Vi fick göra yxsparken. Vi är glada att vi fick chansen att få vara med och träna med en annan klubb.”

Petra Dydiszko
Skövde TKD