www.itfsverige.se
World Cup 2022
Koper, Slovenien  - 1-10 oktober 2022
Text & foto: Maria Hovelius

I början av oktober anordnades World Cup i Koper på Sloveniens västkust. Efter fyra långa års uppehåll på grund av pandemin, kunde äntligen hela världens taekwon-Do utövare mötas igen för att göra upp om World Cup-titlarna i taekwon-Do:s samtliga grenar.

Tävlingen samlade över 1300 utövare från världens alla hörn och genomfördes under fem intensiva dagar. Från Sverige deltog 27 st utövare från Frölunda, Kärra, Billdal, Partille och Jönköping. Deltagarna tävlade under det gemensamma namnet Team Vikings (fast anmälda som Frölunda TKD) för att kunna ställa upp tillsammans i laggrenarna. En annan anledning var för att stärka gemenskapen och sammanhållningen mellan Sveriges föreningar. Redan från dag 1 var det tydligt att detta mål inte skulle bli några problem att uppfylla då både tävlande, coacher och supportrar verkligen gjorde sitt bästa för att stötta och hjälpa varandra. Stämningen på läktaren var på topp under hela tävlingen och många var de tävlande som vittnade om den extra energi det gav att höra lagkompisarna heja från sidan av mattan!

Många av Team Vikings deltagare hade förberett sig inför tävlingen under en längre period. Detta blev uppenbart när medaljerna började ramla in redan under den första tävlingsdagen. Den goda starten smittade av sig på resten av laget och medaljregnet fortsatte sedan under resten av tävlingen. Totalt kammade Team Vikings hem 7 guld, 3 silver och 7 brons. Med detta resultatet placerade sig Team Vikings som 5:e bästa klubben av totalt 97 klubbar! En fantastisk prestation!

Sammantaget så hade alla deltagare från Sverige en mycket rolig vecka i Slovenien med bra tävlingar, skönt väder och härligt umgänge. Även om det kanske inte resulterade i medaljer för alla, så kunde samtliga deltagare ta med sig nya erfarenheter, ny motivation och nya vänskaper tillbaka hem.

Guld
Maria Hovelius, Sparring -75 kg Senior Advance 1-6 Dan
Maria Hovelius, Specialtekniker Senior Advance 1-6 Dan
Ellen Sjöberg, Sparring -53 kg Junior 1-6 Dan
Monica Andreasson, Sparring +67 kg Veteran 4-1 kup
Pernilla Lundvall, Mönster Veteran 2-1 kup
Ella Runesson, Sparring -75 kg Senior 4-1 kup
Hasan Asalya, Sparring +87 kg Senior 4-1 kup

Silver

Patrik Carlström, Sparring -70 kg Senior Advance 1-6 Dan
Maria Hovelius, Mönster Senior Advance 4-6 Dan
Donya Ilami, Sparring -65 kg Junior 4-1 kup

Brons
Pernilla Lundvall, +67kg Sparring Senior Advance 2-1 kup
Monica Andreasson, Mönster Senior Advance 2-1 kup
Adam Helamb, Mönster Senior 3 Dan
Ellen Sjöberg, Specialtekniker Junior
Rebecca Ohlsson, Mönster Junior 1 Dan
Pavle Milutinovic, -70 kg Sparring Junior 1-3 Dan
Isabella Tsang, Sparring -52 kg Pre-junior 4-1 kup