Ordföranden har ordet

2024-05-14

 

Som nyvald ordförande för Svenska ITF Förbundet känner jag att jag vill skriva några ord till er, alla våra medlemmar.

Först och främst vill jag tacka alla föreningsrepresentanter som ställde upp och fanns på plats i Stockholm den 4-5 maj. Jag är mycket medveten om att andra saker måste locka mer just nu i vårsolen än långa dagar i möteslokaler. Desto mer bugar jag djup framför alla som kände att deltagande i förbundsstämmor på Bosön denna helg var något viktigt och bidrog med sin närvaro där.

Att bli vald till ordförande för SIF känns lite pirrigt just nu då jag alltid sett mig själv mer som en ”TKD-soldat” än ”TKD-politiker”. Stort tack till tidigare ordföranden i vårt förbund: Örjan Eriksson, Master Håkan Hansson och senast Robert Andersson. Ni alla har gjort ett stort arbete och jag hoppas verkligen kunna matcha åtminstone i viss del era prestationer. Jag vet inte om jag kan lyckas med det men en sak är säker, att jag tillsammans med resten av den mycket kompetenta styrelsen som finns med mig, kommer göra allt vad vi kan för att göra oss till ett bra och professionellt förbund. Det finns självklart redan många kortsiktiga och långsiktiga planer inom förbundsutveckling men det är också viktigt att vårt arbete är realistiskt och genomförbart. Det är inte alltid lätt att lyckas med drömmar särskilt då vi endast är människor som ibland begränsas av olika saker.

Det är också viktigt för mig att påpeka vid detta tillfälle att jag kommer vara öppen för samarbete över stil- och organisationsgränserna om det kommer finnas intresse för det. Jag vet att med respekt och förståelse för varandra kan man uppnå mycket. Isolation och brist på kommunikation leder alltid till missförstånd och slutligen till konflikter.

Slutligen vill jag önska alla TKD-utövare lycka till på alla tävlingar, graderingar, kurser, läger m.m. som det finns gott om i vår breda verksamhet. Vi ses in action på våra spännande aktiviteter framöver. Att dela med varandra vår älskade TKD är det jag alltid älskat mest av allt.

TAEKWON!
Swavek Dydiszko